Haluatko vastaanottaa enemmän hyvää? - Aloita antamalla enemmän itsellesiMeidän on yllättävän vaikea vastaanottaa hyvää elämäämme. Joku osa minussakin on väistänyt kohteliaisuuksia, kiertänyt kehuja ja ohittanut hyviä tarjouksia. Sanotaan, että jokin on "liian hyvää ollakseen totta", ikään kuin odotettaisiin, että jokaisen kehun takana on ilkeä virne tai hyvä onni kostautuu seuraavassa mutkassa kuralätäköllä, joka kastelee uudet kengät pilalle. Totuus ei ole aivan näin yksiselitteinen, vaikka yksinkertainen onkin. Jos on avoin vastaanottamaan yltäkylläisyyttä ja runsautta, sitä kyllä saa. Universumi itsessään on yltäkylläinen. Tätä ei voi kiistää: minne vain katsotkin, voit nähdä runsautta, rikkautta materian muodossa kalliina autoina tai merkkivaatteina, uskomattomina luonnonilmiöinä valtavista tulivuorista sademetsiin värikkäine lintulajeineen tai henkisenä materiana kuten onnellisuutena, läheisinä ihmissuhteina ja rakkautena. Kaikki se runsaus on myös sinun saatavillasi. Et sä olet uhri, sivustakatsoja, joka on tuomittu tuhisemaan kateellisena muiden menestykselle, ei. Sinä olet oman elämäsi superstara. Kaikki on sulle saatavilla ja usko tai älä, sitä on ihan kuule tyrkyllä! Heti, kun olet valmis vastaanottamaan.


Voimme vastaanottaa vain sen verran, jonka sisäisesti koemme ansaitsevamme. Et voi vastaanottaa rikkautta, jos koet ettet sitä ansaitse. Jos sisäinen kokemuksesi on, että "mulla ei ole rahaa", todennäköisesti et usko voivasi ansaita 20 000€ / kk - näin sitä ei tule tapahtumaan ennen kuin tietoisesti muutat tämän uskomuksen.


Kaikki se, mitä näet ulkopuolellasi on sun sisälläsi. Se, kuinka paljon arvostat ja rakastat itseäsi heijastuu suoraan siihen kuinka paljon voit vastaanottaa arvostusta tai rakkautta ulkopuoleltasi, muilta ihmisiltä tai kokemuksina. Oma sisäinen kokemus on se ainoa totuus ja sitä vedämme puoleemme.


Hyvin usein, kun etsimme parisuhdetta, huokailemme sinkkuina haluavamme rakkautta, arvostusta ja tasa-arvoa, mutta saatamme vetää puoleemme jotain ihan muuta. Rakkauden alkuhuuman jälkeen ehkä huomaakin toistavansa samaa kaavaa, josta edellisessä suhteessa lähti. Mitä tapahtui? Tämänhän piti olla aivan erilaista. Ja alku vaikutti niin lupaavalta.


Ne olosuhteet, joissa elämme ovat meille tuttuja ja turvallisia. Ja siksi niitä on kaikista haastavinta muuttaa. Mieluummin tuttu helvetti kuin vieras taivas. Draama ja vääntö tuntuu mukavammalta kuin vaivaton ja rakkaudellinen parisuhde. Se on aika järjetöntä ja toisaalta niin luonnollista.


Jos haluat vastaanottaa hyvää, toivota se tietoisesti tervetulleeksi elämääsi. Ja tämäkin matka on aloitettava siitä lähimmästä ihmissuhteesta, joka sinulla on, eli suhteesta itsesi kanssa. Miten voisit arvostaa itseäsi enemmän? Osoittaa itsellesi, että olet hyväksytty ja rakas? Voisitko kiittää itseäsi enemmän tehdystä työstä - aivan sama onko lopputulos määritelmäsi mukaan 'huono' tai 'hyvä'? Kiitä itseäsi siitä, että luit tämän blogitekstin. Tai siitä, että kokkasit itsellesi ruokaa. Itsensä arvostus rakentuu pienistä palasista palanen kerrallaan kiitollisuuden voimin. Kun olet kiitollinen kaikesta siitä, mitä sinulla on, elät yltäkylläisyydessä. Yltäkylläisyys saatta nyt näyttää auringonpaisteelta, pieneltä pakkaselta, kupilta kahvia ja lämpöisiltä villasukilta. Huomaatko tunnelman? Lämpö ja ilo seuraavat kiitollisuutta.


Arvostus on runsauden toinen muoto. Ja paradoksaalista kyllä, kun et koe palavasti tarvitsevasi tai haluavasi vaikkapa nyt sitä uutta kumppania, silloin sille on tilaa tulla elämääsi. Ja kun sinulla on itsestäänselvää, että ansaitset vain parasta, silloin sinulle sitä myös tuodaan.


Kiitos, että olet lukijani!


Lämmöllä, Jenna