Maadoittuminen lisää läsnäoloa arjessaMitä on maadoittuminen? Miksi maadoittuminen on tärkeää? Vai onko se? Tämän blogipostauksen tarkoitus on vastata näihin kysymyksiin ja sukeltaa syvälle käsitteen ‘maadoittuminen’ juuriin.Menen ulos. Sateen jälkeen ilma tuntuu raikkaalta, kostealta. Viileä tuuli hivelee kasvojani, tuoksuu metsä. Männyt. Kuljen pientä metsäpolkua, löydän erityisen houkuttelevan puun ja se kutsuu luokseen. Minä vastaan. Otan kengät pois, sukat myös. Sammal tuntuu viileältä ja kostealta paljaiden jalkojen alla. Suljen silmät. Hengitän. Yhtäkkiä ei olekaan enää kiire.Millainen olo sinulle nousi kyseisestä tekstistä? Saitko kiinni tunnelmasta? Ehkä jotain rauhoittui sisälläsi?


Sitä luonto saa meissä aikaan.


Luonnossa virtaa elämänenergia, joka ravitsee maata, virrattaa vesiä ja saa kasvit kasvamaan. Samat voimat vaikuttavat myös meihin ja meissä ihmisissä — usein tiedostamatta tätä itse. Maadoittuminen on yhdistymistä luontoon ja maapallon energioihin. Siihen elämänenergiaan, joka vaikuttaa kaikkeen elämään maapallolla ja joka on jotain paljon suurempaan kuin me ihmiset itse.


Maadoittuminen on yhdistymistä maapallon energioihin.

Olemme evolutiivisesti ajateltuna maapallon lapsia: kehittyneet luonnosta ja sitä kautta osa luontoa kuten kaikki elämä maapallolla. Synnymme maapallolle vierailijoiksi siksi ajaksi, jonka olemme päättäneet täällä viettää. Luonto pitää kaikin keinoin huolta omistaan ja ihmiset, kuten eläimet, saavat kaiken elämiseen tarvittavan kotiplaneetaltaan: ravinnon, puhtaan juomaveden, suojan, raikkaan ilman jota hengittää sekä parannuskeinot sairauksiin. Luonnossa vietetty aika vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin: se esimerkiksi ehkäisee stressiä ja masennusta. Varsinkin meille suomalaisille moni edellä mainittu on itsestäänselvää, sillä olemme täällä pohjoisessa säilyttäneet erityisen syvän yhteyden luontoon.
Nyky-yhteiskuntamme rakentuu maasta päinvastaiseen energiaan: päähän ja ajatuksiin. Ideoihin, innovaatioihin, suunnitteluun, kommunikointiin, tietotekniikkaan ja keksintöihin. Pää on koetuksella päivittäin jatkuvan informaatiotulvan aikaansaamana. Ajatukset kuljettavat seuraavasta tehtävästä toiseen, menneeseen ja tulevaan. Mielen yliasema on havaittavissa ehkä kaikista selkeimmin siinä, miten suuri osa nyky-ihmisen kaikista sairauksista on mielenterveyden sairauksia.


Maadoittuminen on tietoisesti huomion viemistä pois päästä kehoon, sillä keho on se osa, joka yhdistää meidät maapalloon ja fyysisyyteen. Toisin kuin ajatukset, keho on konkreettinen ja todellinen. Se elää ikuisessa läsnäolon hetkessä. Niinpä maadoittumista seuraa aina läsnäoloon palaaminen.


Maadoittuneena olo on rauhallinen, seesteinen ja levollinen. Kiire katoaa ja huolet hälvenevät. Jokin osa palaa kotiin: maadoittuneena voi kokea ajattomuutta. Kun ajatustoiminta vähenee, ei ole tarvetta lähteä mihinkään. Tässä hetkessä laskeutuu ymmärrys siitä, ettei oikeastaan ole olemassa muuta hetkeä kuin tämä tässä näin. Ja vain se, tämä hetki, on totta.


Paras tapa yhdistyä maapallon energioihin on tietenkin mennä suoraan sinne, missä ne virtaavat voimakkaimmillaan: luontoon.


YouTubessa on mainio dokumenttielokuva maadoittumisesta. Suosittelen sitä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Sen nimi on The Earthing Movie. Dokumentissa kerrotaan maadoittumisen vaikutuksia tieteellisestä näkökulmasta: paljas ihokosketus maahan estää tulehdussairauksia ja sitä kautta tervehdyttää jopa fyysisisistä sairauksista. Alla olevasta linkistä pääset katsomaan elokuvan.Sinun ei tarvitse ymmärtää tai uskoa kaikkea, mistä kirjoitan. Mutta voit kokeilla ja seurata itse, miten aika luonnossa vaikuttaa sinuun.


Seuraavassa postauksessa kerron parhaat vinkit maadoittumiseen.Lämmöllä, Nea

14 katselukertaa0 kommenttia